tiistai 1. huhtikuuta 2014

Saariselkä


Lauantaina saavuin Elvin kanssa Mannisen linja-autolla tänne Saariselälle Kiilopään juurelle Tievatuvalle. Auto lähti Tampereelta ja matkalla nousi kyytiin hiihdosta innostuneita ihmisiä. Orivedeltä eniten, viimeiset Hirvaskankaalta. Kahvi ja ruokataukoja oli yhteensä neljä. Illalla 20.43 oltiin perillä. Iltapalan jälkeen nukkumatti otti meidät nopeasti haltuunsa. Kellot kyllä huomattiin siirtää tunti eteenpäin.
Sunnuntaina aamupalan jälkeen kaikki syöksyivät innolla ladulle, kuka mihinkin suuntiin. Vaihtoehtoja kyllä löytyi. Joku kiipesi heti Kiilopään huipulle ja laski sieltä jyrkkää rinnettä Luulammelle. Pirjo, Elvi ja minä hiihdimme sen reitin eilen maanantaina. Nousu meni meikäpojalta hyvin mutta laskussa oli vaikeuksia. Alas selvittiin. Hiihtopäivästä tulikin pitkä. Kilsoja taisi tulla mäkisessä maastossa yli 30 km:ä. Poro yllättäen saattoi minut loppumatkan pihaan asti. Kyllä sauna ja avanto maittoi sen pitkän vaelluksen jälkeen ja tietysti ruokailu. Illalla oli vielä mukavat venytykset. Kyllä oli raukea olo.
Tänään päästiin Mannisen linja-autolla Saariselän keskustaan. Sieltä hiihdettiin kohti Tievatupaa, siis meidän majapaikkaamme. Ilta sujui tuttuun tapaan. Tästä jatketaan..
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti