keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Kesän tapahtumia

Matalapaineet ovat toinen toistaan seuranneet. Sadetta on siis piisannut, mutta on sitä aurinkoakin näkynyt. Hellekesää saadaan vielä odottaa.
Juoksulenkit teen aina veljeni kanssa aamupäivällä. Huonoina kesinä aamupäivät ovat yleensä sateettomia. Näin ollen on kastuttu vain kerran, silloin kyllä vettä tuli kaatamalla. Rankkasateessa lämpimässä kesäsäässä on kyllä ihan kiva juosta. Saa suihkut samalla. Ainoastaan huonopuoli on tossujen kastuminen. Paljasjalkajuoksijalla ei ole niitäkään ongelmia.
Tänään olin parturissa. Juoksemisesta tuli puhe. Parturi kyseli, että juoksenko joka säällä. Siihen totesin, että ukkosta täytyy välttää. Jos alkaa katselemaan kelejä, niin siinä jää kauniin ilman lenkitkin suorittamatta.
Kesäkuu 10.päivä valkeni kauniina. Päivästä tuli lähes helteinen. Oli vuorossa Anun maraton ja 50 mailia, puolimaraton ja kymppi Nokian Eedenissä. Järjestelyt toimivat viimeisen päälle hienosti. Suuri kiitos Team Raholalle. Itse juoksin maratonin päälle viiden tunnin. Onhan niitä takana minulla tämän jälkeen 234 kpl. Suurin kunnia kuuluu niille 50 mailin menijöille. Onhan se kilometreissä n. 80,5 km.
Päätapahtuma Suomi-Juoksu minulla oli jo 43. Se oli sitten vuorossa heinäkuun kahdeksas päivä lauantaina. Nyt oli toinen kerta, kun kisa järjestettiin Joensuussa. Järjestelyt pelasivat täälläkin hienosti. Siitä kiitos Ultrajuoksuseura Sisulle. Minulla oli vuorossa nyt kolmas kuusikymppinen. Se meni rauhallisesti taivaltaen 9.08. Pitkät ns. harjoituslenkit puuttuvat, niin tulos on sen mukainen. Satakilometriä on se päämatka aina Suomi-Juoksussa.
Kesälomamatkamme jatkui Kolille. Se näytti parhaimmat puolensa. Pielinen oli rasvatyyni. Majapaikka Kolin Keitaalla oli mukava. Sai tuntea, minkälaista se entisajan ns. hotellimajoittuminen ulkovessoineen ja kaikkineen oli. Suurin yllätys oli, kun Oriveden poika Joona Sarisalmi oli isäntänä Kolin Keitaalla.
Matka jatkui sieltä Kaaville, Kortteiselle, Viljamaan Kartanoon. Vanhasta Mäntyjärven kyläkoulusta oli tehty hieno majoituspaikka. Sai mm. lämmittää rantasaunan itse. Sauna ja uiminen. Siinä on supi suomalainen laji. Ja todella nautittava laji. Ainakin minulle. (Sen harrastaminen alkoi jo paljon ennekuin juoksulenkit, nimittäin elokuussa vuonna 1957. Silloin kesämökkimme rantasauna valmistui Längelmäveden rantaan). Mäntyjärvi soudettiin päästä päähän.
Näin hieno reissu suuntasi takaisin Orivedelle Varkauden kautta. Sen linja-autoasemalta noukittiin kyytiin ystävämme Arja. Hän oli tulossa Kerimäeltä.
Vielä oli vuorossa Sikamaraton heinäkuun 15. päivä. Oriveden Siitamassa. Teemu Taipaleen aloittama tapahtuma ja Siitaman Nuorisoseuran järjestämänänä se pelaa hienosti. Kiitos heille. Vaikka on ollut sateinen kesä, Tampereen seudulla ainakin, niin nytkin saatiin tapahtumaan hieno aurinkoinen sää. Sikamaraton on 22,4 km. Sen voi suorittaa juosten tai pyörällä. Itse vedin rauhallisesti hölkäten. Parkanon osallistujat ja heidän huoltajat saimme meille juoksun jälkeen kyläilemään.
Alkukesä on ollut ihan vilkas Montelan perheessä. Ystäviä on riittänyt Heinolasta, Vaasasta, Parkanosta, Eskilstunasta ja Helsingistä. Joten touhua on riittänyt. Tästä jatketaan kesää eteenpäin.
100 km lähtö

Kansallismaisema

Kolin Keidas

Viljamaan kartano

Soutelua Mäntyjärvellä

Arja ja Elvi Varkauden vanhalla asemalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti